Wanneer schakel je mij in:

Klantgerichte organisatie

Wat wil je klant en hoe kun je de relatie daarop afstemmen? Welke sales-strategie leent zich het beste en hoe kun je die implementeren? Welke segmenten kan je onderscheiden, bepaal het juiste diensten-en relatie niveau, bepaal sales gerichte accountplannen en zorg voor goede (aan)sturing. Zorg voor een optimale klantenreis!

Interim Management

In een groeiende en/of veranderde organisatie is het cruciaal dat de interne organisatie in goede banen wordt geleid.

Door te sturen op enthousiasme en vertrouwen, mensen met elkaar te verbinden, aanwezige talenten als uitgangspunt te nemen voor groei en ontwikkeling en de klant als vertrekpunt te nemen bij alles wat je doet, komt er een enorme energie vrij met overtreffende resultaten. Tegelijkertijd optimalisatie van (afdelingsoverstijgende) processen en  en het creëren van inzicht en overzicht (data) geeft ruimte voor verdere gestructureerde groei.

Project management / Realisatiekracht

Als je wilt veranderen / digitaliseren, maar niet hoe je het voor elkaar krijgt. Het kan gaan om een interne reorganisatie, digitalisering, veranderen van afdelingen/processen, betere (proces) structuren, data & inzicht. Met de juiste stappen, draagvlak, professionaliteit en realisatiekracht wordt het werkelijkheid

“Verbinden, verantwoordelijkheid geven, eigenaarschap en samenwerken. Dit levert de creativiteit, betrokkenheid, acties en initiatieven op die nodig zijn om doelen succesvol te realiseren. Enthousiasme brengt beweging!