Interim Management

Interim Management is een breed begrip en wordt ook voor diverse rollen gebruikt.
De meest voorkomende inzet is:  een gewenste verandering / plaats vervanging (incl extra opdracht)/ bij een project / bij een reorganisatie.

Door te sturen op enthousiasme en vertrouwen, mensen met elkaar te verbinden, aanwezige talenten als uitgangspunt te nemen voor groei en ontwikkeling en de klant als vertrekpunt te nemen bij alles wat je doet, komt er een enorme energie vrij met verbluffende resultaten.
In alle gevallen is het belangrijk dat ervoor gezorgd wordt dat er een respectvolle en vertrouwensvolle samenwerking ontstaat, er heldere communicatie is, de juiste mensen op de juiste plek zitten en dat de verwachtingen van en naar elkaar en het bedrijf, weer op een lijn zitten. Met andere woorden, zoals Jim Collin (Good to Great) zegt:  het wiel moet gaan draaien. De medewerkers moeten weer met enthousiasme een gezamenlijk doel nastreven en hun successen vieren.

Of dat in de rol is van interim manager of consultant dat is afhankelijk van de behoeften en het vraagstuk dat speelt binnen je organisatie

Ik heb brede ervaring met het begeleiden van teams en (internationale) projecten op management en directie niveaus.  Mijn aanpak gaat uit van verbinden, vertrouwen en een gezamenlijk doel (het samen gaan doen), draagvlak creëren en met flair en enthousiasme met het team de gewenste flow te geven en de juiste richting in te bewegen.

People- I-flow-optimize

Met zijn allen...

creeren - I-flow-optimize

…realiseren we iets moois…

flow- I-flow-optimize

…en gaan we de gewenste richting op.